Slide
epulet.jpg
b.jpg
kez_2.jpg
previous arrow
next arrow

Rólunk

Az elmúlt időszak rövid intézményi hírei:

2022. Január 1. napjától intézményünk, az Ajaki Alapszolgáltatási Központ és Konyha néven, új szervezeti keretek között működik tovább. A konyha intézményünk telephelyévé vált. Ennek értelmében a szociális és gyermekjóléti alapfeladataikon túl, ellátjuk a gyermekétkeztetést, a közétkeztetést, a munkahelyi a vendégétkeztetést is. Intézményünk létszáma a konyha átvételével 29 főre emelkedett. Az átszervezéssel járó többletfeladatokat mára magunk mögött tudhatjuk, de feladatokat sokasága áll még előttünk.

Az Ajaki Alapszolgáltatási Központ és Konyha Életöröm programsorozatában változatos kulturális, kézműves, valamint lelki feltöltődést kínáló tevékenységeket biztosítunk a résztvevők számára. Az összejövetelek alkalmával  meglátogattuk a Czóbel Minka Kúriát Anarcson.

Szent Kereszt felmagasztalása ünnepének tiszteletére autóbusszal elzarándokoltunk Máriapócsra. A kegyhelyen szentgyónást végezhettünk, részesülhettünk a szentáldozás szentségében, illetve a kegyképnél értetkőzésre is sor került.

A programsorozatban résztvevők, felfedezhették Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkját, Nyíregyházi Állatparkba kirándultak el.

A változatos kirándulások mellett az intézményünkben különböző kreatív foglalkozásokkal töltjük mindennapjainkat. A kötés, horgolás, hímzés, babzsákkészítés mellett különböző díszek, tárgyak készítésével csinosítjuk intézményünk belső tereit. Nem felejtkezünk el a névnapokról és a születésnapokról sem, minden alkalommal versel, énekkel egy-egy szál virággal, édességgel ajándékozzuk meg az ünnepelteket.

Szívesen töltjük az időt különböző társas tevékenységgel is, mint például bingó, jenga, darts, valamint kvízjátékokra, társas- és kártyajátékokra, vagy akár csocsózásra, léghokizásra is van lehetőségünk, ha éppen arra támad kedvünk. Mindemellett különböző sütemények és finomságok sütése sem maradhat el.

A lelki és szellemi frissesség mellett a fizikai aktivitásra és az egészségmegőrzésre is kiemelt figyelmet fordítunk. A rendszeres testmozgás során igen közkedveltek a fitball labdákkal végzett tornagyakorlatok és a városban tett egészségmegőrző séták is.

Testünk átmozgatására frissítő masszázs igénybe vételére is van alkalmunk , mely nem csak az izmainkra van jótékony hatással, hanem a közérzetünkre is.

Szeretettel várjuk településünk aktív időseit,akik kikapcsolódásra, élményekre vágynak! Az életöröm programsorozatba kötöttségek nélkül bárki bekapcsolódhat.

Szeretettel hívunk mindenkit!

Ajaki Alapszolgáltatási Központ és Konyha

4524 Ajak Kiss Ernő u. 1. sz.

Telefon:+36 45 455 001

ajak.szocialis@gmail.com

SZMSZ | Adatvédelmi Tájékoztató | Házirend